Historia y sistema en Marx: hacia una teoría crítica del capitalismo, de César Ruiz Sanjuán

També disponible en: Castellano

Historia y sistema en Marx: hacia una teoría crítica del capitalismo, de César Ruiz Sanjuán
Editorial Siglo XXI, 2018

Una distorsió recorre el pensament polític dels dos últims segles fins al present: la deformació de la teoria crítica del capitalisme elaborada per Karl Marx. Aqueixa distorsió, producte de constants i progressives interpretacions del marxisme ortodox i del marxisme occidental, ha impedit una correcta comprensió no solament de les línies mestres del pensament de Marx, sinó també de conceptes fonamentals com els d’història, sistema o dialèctica. Com a remei, César Ruiz Sanjuán proposa una «nova lectura de Marx» que mostre la bretxa entre les derives del marxisme i l’obra de Marx, i que manifeste la seua incontestable actualitat.

Història i sistema en Marx ofereix un ampli i rigorós estudi del conjunt de la producció teòrica d’un dels més influents pensadors del segle XIX, des dels seus escrits de joventut fins als seus textos de maduresa, i construeix una visió global de la seua obra.

Presentació dels llibres
Fetiche y mistificación capitalistas: la crítica de la economía política de Marx, de Clara Ramas Sanmiguel (Ed. Siglo XXI), y
Hacia una teoría crítica del capitalismo, de César Sanjuan (Ed. Siglo XXI)
Amb la presència dels autors.
Divendres, 10 de maig a les 19 h.
Llibreria Ramon Llull (Corona, 4)